Hogyan kell karbantartani a hajót?

Hogyan kell karbantartani a hajót?

Ahhoz, hogy hajója hosszú élettartammal rendelkezzen a biztonságos csónakázáshoz, bizonyos számú alapvető elem módszeres karbantartását igényli. Így a hajótesttől a mechanikáig semmit sem lehet a véletlenre bízni. A következetesség, a rendszeresség és a precizitás kell, hogy legyen a jelszavad, ezért a végső útmutatónkban részletes leírást adunk az összes elvégzendő feladatról.

1. A hajó törzsének

karbantartása Karbantartási útmutatónkban először a hajótest karbantartására összpontosítjuk figyelmünket. Különös figyelmet kell fordítani az ozmózis megelőzésére poliészter csónakja tökéletes állapotban tartásával, vagy akár megelőző kezeléssel.

A poliészter csónak karbantartása a hajótest tisztításával kezdődik, amelyhez speciális termékeket, friss vizet és… könyökzsírt használ. Ha azonban gondozásról van szó, felújítási vagy javítási munkákba a nagyobb károk elkerülése érdekében. A gelcoat felhordása kitölti a repedéseket.

Amikor újrafestéséről , amely feladat éppolyan esztétikai, mint műszaki jellegű, különbséget kell tennie az élő részeken (a hajótest bemerített szakaszán) és a holt részeken végzett munka között. Az élő részek esetében szennyeződésgátló festéket kell felvinni , amely megakadályozza, hogy szennyeződés tapadjon a hajótesthez. Először is a felület tisztításra, felújításra szorul, majd több rétegben kell felvinni a festéket. Az elhalt részek esetében meg kell fontolni a felület felújítását és csiszolását, mielőtt tengeri vagy poliuretán festéket alkalmazna.

polírozása plusz védelmi réteget ad hozzá, és ragyogóvá teszi. A terméket ronggyal kell felvinni, és a csónakot elektromos polírozóval kell polírozni, amellyel a hajótestet bevonó viasszal is be kell vinni. A festés és polírozás gazdaságos alternatívája az elhalt részek öntapadó réteggel való bevonása. Ezt pakolásnak hívják. Ezt a precíziós munkát általában szakember végzi.

vision de près de l'osmose d'un bateau

2. Fedélzeti feladatok, amelyeket nem szabad elhanyagolnia, ha karban akarja tartani csónakját

A hajótest nem az egyetlen olyan terület, amely az elemek kegyének van kitéve, és a második terület, amelyet figyelembe kell vennie a csónak karbantartása során fedélzet. A tisztítás szempontjából univerzálistisztítószerrel permetezheti be a poliészter csónakfedélzeteket. A teak csónak fedélzetét azonban víz és enyhe sampon keverékével meg kell tisztítani, mielőtt speciális termékkel, esetleg tápláló olajjal vagy vízálló tömítőanyaggal. Egy csillogó (és jól védett) fából készült fedélzethez néhányan a teak lakkozását választják, amit csak enyhe csiszolás után szabad elvégezni.

Ha poliészter burkolatot szeretne felújítani, zsírtalanítsa, majd csiszolja le, majd esetlegesen kitöltse a repedéseket epoxi bevonattal. Ha lépésről lépésre követi a javítási rutint, beleértve a kétkomponensű lakkozást is, a fedélzet hamarosan újra úgy néz ki, mint az új.

Ha alapos tisztítást szeretne, ne feledkezzen meg a fenékvízrendszer. Ez jelentheti a fenékvíz kiszárítását vagy felülről lefelé történő tisztítását. Az első opcióval felszívhat minden olyan folyadékot, amely nem kerülhet a dokkolóba, majd használjon „folyadék és por” porszívót. A második lehetőség esetén előfordulhat, hogy meg kell szabadulnia a fenékvíz alján felgyülemlett olajtól, mielőtt alaposan megtisztítaná hajótisztító szerrel vagy zsírtalanító szerrel, például St Marc tisztítószerrel.

pont d'un bateau

3. Hogyan kerüljük el a penészt és a rozsdát a hajón

Nem csak a vízben lévő szennyeződés akadályozza meg, hogy poliészter csónakja csillogó fehér maradjon. Védeni kell, és ahol szükséges, penészt és a rozsdát el kell távolítani

A penész elszaporodásának megakadályozása érdekébenmeg kell szabadítani a hajót a nedvességtől. Teleltetéskor teljesen szárazon kell tartani, lehetőleg úgy, hogy tárolás előtt szárítsa meg a napon. Letakarható vagy „fóliázható”, a telelési időszakban szellőztethető.

Más eszközök további védelmet nyújtanak a nedvesség ellen, például nedvességelnyelők és szilikagél gyöngyök. A már kialakult penész eltávolítható kaparóval és penészgátló szerrel, vagy oxálsavval, fehérecettel, bóraxszal stb. A lényeg az, hogy mindig hagyjuk megfelelően kiszáradni, hogy a probléma ne jelentkezzen újra.

Ami a rozsdát illeti, többnyire csak tisztán és jól karbantartott rozsdamentes acélt kell tartania. A tiszta víz és a mikroszálas kendő jó a napi takarításhoz, míg a nagyon szennyezett rozsdamentes acélon speciális folyékony terméket vagy polírozó pasztát használhatunk, amely mélyebbre hatol és eltávolítja a rozsda első nyomait. Ha még mindig maradt rozsda, akkor használjon eltávolítják a rozsdáta „magától” néhány másodpercen belülrozsdamentes acéllal.

4. A hajó motorjának és elektronikájának

Térjünk át a hajómotor karbantartására , amely bizonyos mértékű törődést és odafigyelést igényel.

Külmotor esetében: a turbina, amelynek feladata a tengervíz forgatása a motor hűtése érdekében, egy olyan alkatrész, amely körülbelül évente romlik és változik.

Külső motor turbinájának cseréjéhez a következőket kell tennie:

  • Távolítsa el a turbinahajtást
  • Cserélje ki az olajat
  • Csavarja le a kimeneti tömítést, hogy a szivattyúhoz jusson,
  • használja ezt a lehetőséget, hogy a fogaskerék tengelyén lévő hornyokat bereszelje, mielőtt bekenné, hogy beszerelhesse az új turbinát

.olajat kell cserélni a külmotorban évente egyszer vagy 100 óránként. Miután feloldotta az olajat a motor néhány perces vízben való indításával, az olajcserét úgy végezheti el, hogy levegőt vezet be a szintsapka kimeneténél, és hagyja, hogy az olaj egy tartályba folyjon a leeresztősapka kimeneténél. Ezután cserélje ki a tömítéseket a kupakokon, majd töltse fel a motort alulról, töltőszivattyúval olajat fecskendezve addig, amíg felülről ki nem folyik.

Belső motor esetén: a hűtőrendszer teljes tisztítást igényel. Az édesvizes rendszerekben a hűtőfolyadékot öblítéssel és utántöltéssel kell cserélni. During wintering, seawater systems can be cleaned initially with fresh water, and the filter inlet plate must be removed to check the turbine and change it if necessary (FYI change it every 500 hours of sailing as a rough guide).

Kétévente ellenőriznie kell a hőcserélő rendszert a termosztát megfelelő működésének és az anti-szifon szelep ellenőrzésével. Általános szabály, hogy a sólerakódásokat és kristályokat el kell távolítani a hűtőkörből.

A motor levegőszűrőjének tisztításához szüksége van:

  • Távolítsa el a helyén tartó csavarok kicsavarásával
  • Tisztítsa meg vagy cserélje ki a habot állapotától függően
  • Porolja le a szűrő különböző elemeit (redős papír, tok stb.)
  • Munka közben mindezt a tömítéseket is ellenőriznie kell

A hajó vezérműszíjjának karbantartása érdekébenfontolja meg annak 2000 üzemóránkénti cseréjét. A szíj feszességét ellenőrizni kell: nem lehet 10 mm-nél nagyobb „adni”, és nem érhet a szíjtárcsa nyomvonalához, hanem feszesnek kell lennie, és csak az oldalakon érintheti.

Függetlenül attól, hogy külső vagy belső motorral rendelkezik, az anódokat amelyek megvédik a hajót a víz elektrolízise okozta korróziótól (maguk is korrodálódnak), fémkefével meg kell tisztítani, és ki kell cserélni, ha kopásuk eléri a 75%-ot. A gyors kopás elektromos szivárgást jelezhet.

A hajó akkumulátorának karbantartása elengedhetetlen a biztonságos vitorlázáshoz: meg kell győződnie arról, hogy mind azt, mind a parti töltőket megfelelően használják (különösen a tárolás és töltés módja), ami azt jelenti, hogy ellenőrizni kell az élettartamát és megelőzni a korai meghibásodásokat. Az akkumulátort a téli tároláshoz fel kell tölteni, de legfeljebb 60%-ot , ha lítiumról van szó. Ki kell húzni a konnektorból, a csapokat be kell zsírozni, majd hűvös, száraz helyen kell tárolni.

moteur hors bord d'un bateau

5. Fontolja meg a csónak teleltetését, hogy jól induljon.

teleltetés legfontosabb szezon végi feladat, amely segít a hajó karbantartásában és a hideg évszakra való felkészítésében, amely magában foglalja az ellenőrzéseket, a védelmet és a használt alkatrészek cseréjét.

fagyálló, amely csökkenti a víz jéggé válásának hőmérsékletét, megakadályozza a hideg okozta károkat. Öntsön nem mérgező, hajóspecifikus fagyállót a motorba, és vízvezeték fagyállót a hajó vízzel érintkező részeire. Sótalanítsa a motort egy telelőkészlet segítségével, majd fecskendezzen be fagyállót. Amikor a motor jár, a kifolyt vizet fokozatosan a fagyálló váltja fel.

A külső motorok sótalaníthatók a szívónyílásokhoz csatlakoztatott öblítőfülekkel. Tisztíthatja őket úgy, hogy speciális tisztítószert kever az üzemanyaghoz, majd a motort le kell engedni az olajról, és újra kell tölteni friss olajjal. Az olajszűrőt is cserélni kell. Ilyenkor általában turbinát cserélünk, a hajtást átöblítjük, szükség esetén ellenőrizzük és cseréljük a gyújtógyertyákat, és cseréljük az anódokat.

A belső motorokat sótalanítani kell, fagyállóval kell feltölteni, a blokkot, a könyököket, az elosztókat és a csererendszereket át kell öblíteni. Ezután a motort ködös olajjal kell védeni a korróziótól. Ez egy jó alkalom a gyújtógyertyák, turbinák, csavarok, tömítések, anódok stb. cseréjére is. A motort és a hajtóolajat ki kell öblíteni és ki kell cserélni. Az olaj- és benzinszűrőknek, valamint a vízleválasztóknak is meg kell lenniük. A sebességváltó folyadékát és a szíjakat ellenőrizni kell. Mindent le kell öblíteni és szárítani. A mozgó alkatrészeket, a kardántengelyeket és a kardántengelyeket zsírozni kell. Érdemes egy festékréteget is felvinni a meghajtóra.

Previous PostNextNext Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *